Sunday 12 February 2012

Butter Cake ေလးလုပ္ၾကည့္မယ္


ဒီေန႔ေတာ့ ဘာရယ္မဟုုတ္ပဲလုုပ္ရတာလြယ္ကူတဲ့ေထာပတ္ကိတ္မုုန္႔ေလးလုုပ္ျဖစ္တယ္..

ခက္ခက္ခဲခဲမဟုုတ္သလိုုအခ်ိန္လည္းအမ်ားၾကီးေပးစရာမလိုုတဲ့အတြက္အဆင္ေျပလွပါတယ္..









လိုုအပ္ေသာပါ၀င္ပစၥည္းေလးေတြကေတာ့

ေထာပတ္                  ၂၀၀ ဂရမ္
သၾကား                  ၂၅၀ ml  တစ္ခြက္
ဗနီလာအနံ႕                  လက္ဖက္ရည္ဇြန္း  ၁  ဇြန္း
ၾကက္ဥ                           ၃ လံုး
ျပင္ဆင္ျပီးဂ်ဳံမွဳန္႔         ၂၅၀ ml  ၂ခြက္
ႏြားႏို႕                           ၁၀၀ ml


ဂ်ံဳမွုုန္႔ျပင္ဆင္ရန္ ။ ။      ဂ်ဳံမွုုန္႔ ၂၅၀ ml  ၂ခြက္ကိုမုုန္႔ဖုုတ္ရာတြင္အသံုုးျပဳေသာဆိုုဒါ စားပြဲတင္ ဇြန္းတစ္ဇြန္းနွင့္ေရာ၍ဇကာနွင့္စစ္ခ်ပါ..ဂ်ံဳမွုုန္႔နွင့္ဆိုုဒါမွဳန္႔သမမွ်တေနရန္လိုုအပ္ပါတယ္...











၁။         oven ကိုု ၁၈၀ ဒီဂရီျဖင့္ အပူေပးထားပါ..

၂။         ေထာပတ္၊သၾကား၊ဗနီလာနွင့္ႏြားနိဳ႕တိုု႔ကိုုအနွစ္ျဖစ္သည္အထိေမႊေပးပါ..ထိုု႔
ေနာက္ၾကက္ဥကိုုတစ္လံုုးစီထည့္ျပီးအားလံုုးသမ၍အနွစ္ပံုုစံျဖစ္သည္အထိစက္ နွင့္ျဖစ္ေစ..လက္နွင့္ျဖစ္ေစေမႊေပးပါ..ထိုု႔ေနာက္ျပင္ဆင္ထားေသာဂ်ံဳမွဳန္႕ကိုုဇကာ ျဖင့္စစ္ခ်ပါ..ျပီးလ်င္အားလံုုးကိုုတသားထဲျဖစ္ေအာင္ေမႊေပးပါ….

၃။         ၂စင္တီမီတာအက်ယ္ရွိသည့္မုုန္႔ဖုုတ္သည့္ဗန္းကိုုဆီ(သို႔)ေထာပတ္ျဖင့္ သုတ္လိမ္းထားပါ..

၄။         ထိုု႔ေနာက္ဗန္းထဲသိုု႔ေမႊထားေသာမုုန္႔အနွစ္မ်ားကိုုထည့္၍မ်က္နွာျပင္ကိုုညီေအာင္
         ညွိပါ..

၅။         အပူေပးထားေသာ Oven ထဲသို႔မုုန္႔ဗန္းကိုုထည့္ျပီး၄၅မိနစ္မွ်ထားပါ…

၆။         မိနစ္ ၄၀ မွ်ၾကာလာလ်င္မုုန္႔ဗန္းအလယ္သိုု႔တူျဖင့္ထိုုးသြင္းၾကည့္ပါ..

၇။         မုုန္႔နွစ္မ်ားတူတြင္ကပ္ပါမလာလ်င္မီးကိုုပိတ္လိုုက္ပါ..

၈။         Oven ထဲတြင္ ၁၀ မိနစ္မွ်ထားလိုုက္ပါ..

၉။         ထိုု႔ေနာက္မုုန္႔ဗန္းကိုုအျပင္ထုုတ္ျပီးဇကာေပၚတင္ကိတ္မုုန္႔ကိုုအေအးခံပါ…


ထိုု႔ေနာက္အနံ႔အရသာနွင့္ျပည့္စံုုေသာေထာပတ္ကိတ္မုုန္႔ကေလးကိုုရရွိျပီျဖစ္တယ္…
ေလလံုုဗူးထဲတြင္ထည့္ထားလ်င္၃ရက္ ၄ရက္မွ် အထားခံပါသည္..


မမဝသုန္
ေခတၱ BNE


မနက္ျဖန္ ၁၃-၀၂-၂၀၁၂ မွာက်ေရာက္မယ့္ေမေမ့ေမြးေန႔ကိုုသတိတရနဲ႕လုုပ္ျဖစ္ခဲ့တာပါ...  

မမဝသုန္ရဲ႕ေမေမက အခ်က္အျပဳတ္အင္မတန္ဝါသနာပါတဲ့အမ်ိဳးသမီးၾကီးတစ္ေယာက္ေလ... 

5 comments:

သက္ေဝ said...

ကဗ်ာလွလွေလးေတြေရးတတ္တဲ့ ဆရာမက မုန္႔လွလွေလးေတြလည္း လုပ္တတ္တာကိုး... စားခ်င္စရာ... း))

ဘုိျဖဴ said...

ကုိယ္တုိင္မလုပ္တတ္လုိ႔သူမ်ားလုပ္တာပဲ
လာေရာက္စားသုံးသြားပါတယ္ဗ်ာ

စံပယ္ခ်ိဳ said...

ေနာက္က်ျပီထင္တာ
ေတာ္ေသးတာေပါ႔က်န္ေနေသးလုိ႔

ပ်ိဳးယု၀သုန္ (Pyo Yu Wathone) said...

ခိခိ..မ်ားဂ်ီးရွိေသးတယ္ဂ်က္ဂ်က္ ရဲ႕..

San San Htun said...

စားလို ့ ေကာင္းမဲ့ပံုပဲ..လြယ္တယ္ဆိုေပမဲ့ တခါမွ မလုပ္စားၿဖစ္ဘူး..