ဒီေန႔ေတာ့ ဘာရယ္မဟုုတ္ပဲလုုပ္ရတာလြယ္ကူတဲ့ေထာပတ္ကိတ္မုုန္႔ေလးလုုပ္ျဖစ္တယ္..
ခက္ခက္ခဲခဲမဟုုတ္သလိုုအခ်ိန္လည္းအမ်ားၾကီးေပးစရာမလိုုတဲ့အတြက္အဆင္ေျပလွပါတယ္..
လိုုအပ္ေသာပါ၀င္ပစၥည္းေလးေတြကေတာ့
ေထာပတ္ ၂၀၀ ဂရမ္
သၾကား ၂၅၀ ml တစ္ခြက္
ဗနီလာအနံ႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
ၾကက္ဥ ၃ လံုး
ျပင္ဆင္ျပီးဂ်ဳံမွဳန္႔ ၂၅၀ ml ၂ခြက္
ႏြားႏို႕ ၁၀၀ ml
ဂ်ံဳမွုုန္႔ျပင္ဆင္ရန္ ။ ။ ဂ်ဳံမွုုန္႔ ၂၅၀ ml ၂ခြက္ကိုမုုန္႔ဖုုတ္ရာတြင္အသံုုးျပဳေသာဆိုုဒါ စားပြဲတင္ ဇြန္းတစ္ဇြန္းနွင့္ေရာ၍ဇကာနွင့္စစ္ခ်ပါ..ဂ်ံဳမွုုန္႔နွင့္ဆိုုဒါမွဳန္႔သမမွ်တေနရန္လိုုအပ္ပါတယ္...
၁။ oven ကိုု ၁၈၀ ဒီဂရီျဖင့္ အပူေပးထားပါ..
၂။ ေထာပတ္၊သၾကား၊ဗနီလာနွင့္ႏြားနိဳ႕တိုု႔ကိုုအနွစ္ျဖစ္သည္အထိေမႊေပးပါ..ထိုု႔
ေနာက္ၾကက္ဥကိုုတစ္လံုုးစီထည့္ျပီးအားလံုုးသမ၍အနွစ္ပံုုစံျဖစ္သည္အထိစက္ နွင့္ျဖစ္ေစ..လက္နွင့္ျဖစ္ေစေမႊေပးပါ..ထိုု႔ေနာက္ျပင္ဆင္ထားေသာဂ်ံဳမွဳန္႕ကိုုဇကာ ျဖင့္စစ္ခ်ပါ..ျပီးလ်င္အားလံုုးကိုုတသားထဲျဖစ္ေအာင္ေမႊေပးပါ….
၃။ ၂စင္တီမီတာအက်ယ္ရွိသည့္မုုန္႔ဖုုတ္သည့္ဗန္းကိုုဆီ(သို႔)ေထာပတ္ျဖင့္ သုတ္လိမ္းထားပါ..
၄။ ထိုု႔ေနာက္ဗန္းထဲသိုု႔ေမႊထားေသာမုုန္႔အနွစ္မ်ားကိုုထည့္၍မ်က္နွာျပင္ကိုုညီေအာင္
ညွိပါ..
၅။ အပူေပးထားေသာ Oven ထဲသို႔မုုန္႔ဗန္းကိုုထည့္ျပီး၄၅မိနစ္မွ်ထားပါ…
၆။ မိနစ္ ၄၀ မွ်ၾကာလာလ်င္မုုန္႔ဗန္းအလယ္သိုု႔တူျဖင့္ထိုုးသြင္းၾကည့္ပါ..
၇။ မုုန္႔နွစ္မ်ားတူတြင္ကပ္ပါမလာလ်င္မီးကိုုပိတ္လိုုက္ပါ..
၈။ Oven ထဲတြင္ ၁၀ မိနစ္မွ်ထားလိုုက္ပါ..
၉။ ထိုု႔ေနာက္မုုန္႔ဗန္းကိုုအျပင္ထုုတ္ျပီးဇကာေပၚတင္ကိတ္မုုန္႔ကိုုအေအးခံပါ…
ထိုု႔ေနာက္အနံ႔အရသာနွင့္ျပည့္စံုုေသာေထာပတ္ကိတ္မုုန္႔ကေလးကိုုရရွိျပီျဖစ္တယ္…
ေလလံုုဗူးထဲတြင္ထည့္ထားလ်င္၃ရက္ ၄ရက္မွ် အထားခံပါသည္..
မမဝသုန္
ေခတၱ BNE
မနက္ျဖန္ ၁၃-၀၂-၂၀၁၂ မွာက်ေရာက္မယ့္ေမေမ့ေမြးေန႔ကိုုသတိတရနဲ႕လုုပ္ျဖစ္ခဲ့တာပါ...
မမဝသုန္ရဲ႕ေမေမက အခ်က္အျပဳတ္အင္မတန္ဝါသနာပါတဲ့အမ်ိဳးသမီးၾကီးတစ္ေယာက္ေလ...
5 comments:
ကဗ်ာလွလွေလးေတြေရးတတ္တဲ့ ဆရာမက မုန္႔လွလွေလးေတြလည္း လုပ္တတ္တာကိုး... စားခ်င္စရာ... း))
ကုိယ္တုိင္မလုပ္တတ္လုိ႔သူမ်ားလုပ္တာပဲ
လာေရာက္စားသုံးသြားပါတယ္ဗ်ာ
ေနာက္က်ျပီထင္တာ
ေတာ္ေသးတာေပါ႔က်န္ေနေသးလုိ႔
ခိခိ..မ်ားဂ်ီးရွိေသးတယ္ဂ်က္ဂ်က္ ရဲ႕..
စားလို ့ ေကာင္းမဲ့ပံုပဲ..လြယ္တယ္ဆိုေပမဲ့ တခါမွ မလုပ္စားၿဖစ္ဘူး..
Post a Comment