Friday, 20 January 2012

ဓညင္းဝက္ေလး လုုပ္ၾကမယ္




ဒီ Post ကေလးကေတာ့ဓညင္းသီးကိုုနွစ္သက္သူမ်ားအတြက္ျဖစ္ပါတယ္...


ဓညင္းသီးဆိုုရင္ကၽြန္မတိုု႔ျမန္မာေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားနွစ္သက္ၾကပါတယ္..
ျပဳတ္စားမယ္..ျပဳတ္ေထာင္းျပီးဆီဆားနဲ႕စားမယ္..အုုန္းနိုု႔ဆမ္းစားမယ္..
ကင္စားမယ္..အဝက္လုုပ္စားမယ္…
ဒီတခါေတာ့ဓညင္းအဝက္ ကားကားပြပြ ၾကီးေတြလုုပ္ၾကည့္ၾကရေအာင္..


အိမ္မွာမိသားစုုစားရံုေလာက္ပဲဆိုေတာ့ေရာင္းတမ္းလိုုအမ်ားၾကီးေတာ့လုုပ္စရာမလိုုဘူးေပါ့
၁။         ဓညင္းသီး၁၀လံုး..၁၅လံုးလာက္ကိုုတစ္ရက္ေရစိမ္ထားပါမယ္..
၂။         ေနာက္တစ္ရက္မွာစိမ္ထားတဲ့ေရေတြကိုုသြန္လိုုက္ပါမယ္…
၃။         ျပီးရင္ေရထပ္ေဆးျပီးဓညင္းသီးေလးေတြကိုုပန္ကန္ျပား(သို႕)ဗန္းထဲကိုုစီထည့္ပါမယ္
၄။         ျပီရင္လက္သုတ္ပုဝါ(သို႔)အဝတ္ထူထူေလးတစ္ခုုကိုုေရဆြတ္ျပီးအုုပ္ထားလိုုက္ပါမယ္
၅။         အဝတ္ေရေျခာက္သြားရင္ေရထပ္ဆြတ္ျပီးျပန္အုုပ္ေပးရပါမယ္..
၆။         ၂ရက္ ၃ရက္ၾကာတဲ့အခါ လွပတဲ့ဓညင္းဝက္ၾကီးၾကီးလွလွေတြကိုုရရွိပါျပီ…


ရ၇ွိလာတဲ့ဓညင္းဝက္ေတြဟာေၾကာ္စားစား...ကင္စားစား.…နွစ္သက္သလိုုစားသံုုးဖိုု႔အဆင္သင့္ျဖစ္ျပီေပါ့ရွင္


နည္းလမ္းေျပာျပေပးတဲ့ေမြးေမေမ ကိုုေက်းဇူးတင္စြာျဖင့္

မမဝသုန္

1 comment:

soe htet said...

ဘာ.. ဓညင္း၀က္လား..။ မတဲ႔ဘူး။ မစားနဲ႔ :P