Thursday 19 January 2012

တိုုဟူးေကာင္းေကာင္းက်ိဳၾကမယ္..




၁။         ဇလံု(သို႔) ခြက္ထဲကိုု ပဲမွဳန္႔ ကိုု 250 ml ခြက္နဲ႕ ၂ ခြက္ခ်ိန္ထည့္ပါမယ္..

၂။         ေရကိုု 250 ml ခြက္နွင့္ ၅ခြက္ထည့္ပါမယ္..

၃။         ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံုု ၁ပံုု ထည့္ပါမယ္…

၄။          သၾကားကိုုလက္ဖက္ရည္ဇြန္းတစ္ဝက္ထည့္ပါမယ္..

၅။         Soda အမွဳန္႔ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၄ပံုု၁ပံုုထည့္ပါမယ္…

၆။         အေရာင္အတြက္နႏြင္းမွဳန္႔အနည္းငယ္ထည့္ပါမယ္ …

၇။          အားလံုုးကိုုေသေသခ်ာခ်ာေမႊေပးရပါမယ္… Blander ထဲကိုုထည့္ေမႊနိုုင္ရင္ ပိုုေကာင္းပါတယ္.. ျပီးေတာ့ဇကာစိပ္စိပ္နဲ႕စစ္ခ်လိုုက္ပါမယ္..

၈။         ရလာတဲ့ပဲအနွစ္ရည္ေတြကိုုအိုုးထူထူထဲမွာထည့္ျပီးမီးအျမင့္နဲ႕၄မိနစ္အဆက္ မျပတ္ေမႊေပးပါမယ္…ပဲအရည္ေတြပြက္လာျပီးလ်င္မီးကိုုထက္၀က္အထိခ်လိုုက္ပါမယ္..ျပီးေတာ့ဆက္ျပီးေမႊေနပါမယ္..၄မိနစ္မွ်ၾကာတဲ့အခါမွာမီးဖိုုေပၚကခ်ျပီးေၾကြ(သို႕)ဖန္(သို႔)မုုန္႔ဗန္းထဲကိုု ေလာင္းထည့္အေအးခံပါမယ္..

အဲဒီေနာက္မွာေတာ့အဆင္း…အနံ႕….အရသာနဲ႕ျပည့္စံုုတဲ့တိုုဟူးေကာင္းေကာင္းေလးကိုုရပါျပီ..သုုတ္စားၾကမလား…ေၾကာ္စားၾကမလား .. ၾကိဳက္သလိုုလုုပ္စားၾကရေအာင္…


မမဝသုန္

No comments: