Saturday 8 June 2013

မွ်စ္တာတေပါ ခ်က္ျခင္း




လိုုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ား


ဝါးပိုုမွ်စ္စိမ္း                   ၃၀ သား
ဆန္စိမ္း                   ၁/၃ နိုု႔ဆီဗူး (ေရစိမ္ထားပါ)
ေရက်ိဳငါးပိ                    ၂က်ပ္ခြဲသား
ၾကက္သားမွဳန္႔           လက္ဖက္၇ည္ ဇြန္း ၁ဇြန္း
ဆား                           လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း
ၾကက္သြန္ျဖဴ                    ၂က်ပ္ခြဲသား ( လံုုးကြဲရံုေထာင္းထားပါ)
ငရုုပ္သီးစိမ္း                    ၆ေတာင့္ (ပါးပါးလွီးထားပါ )
ငရုုပ္ေကာင္းေလွာ္          ၂၅ ေစ့ (ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားပါ)
ပုုဇြန္ေက်ာ့                   ၁၅ က်ပ္သား
ရံုုးပတီသီး                    ၁၀ေတာင့္ (အရြယ္ေတာ္ လွီးထားပါ)
ဓညင္းဝက္ၾကီး                  ၃လံုုး ( ပါးပါးလွီးထားပါ)
ပဲညြန္႔                            ၂စီး (သင္ထားပါ)
ပင္စိမ္း                   ၂စီး (သင္ထားပါ)




ေပါက္ထားေသာ ဝါးပိုုးမွ်စ္ ကိုု တစ္ေရပြက္ပြက္ဆူေအာင္တည္ပါ။

ထိုု႔ေနာက္ ေရမ်ားကိုု သြန္လိုုက္ပါ။

ျပီးလွ်င္ ေရ ၃လီတာခြဲ ထပ္ထည့္ကာ မွ်စ္မ်ား နူးလာသည္အထိ တည္ပါ။

ထိုု႔ေနာက္ ဆား နွင့္ ၾကက္သားမွုုန္႔ကိုုထည့္ပါ။

ေရစိမ္ထားေသာ ဆန္မ်ားကိုု ေထာင္းျပီး ေရေဖ်ာ္၍ထည့္ပါ။

ေရက်ိဳငါးပိကိုု ဆူပြက္ေနေသာ ေရနွင့္ အရိုုးက်ေအာင္ ေဖ်ာ္၍ထည့္ပါ။

လံုုးကြဲရံုေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴကိုု ထည့္ပါ။

ငရုုပ္ေကာင္းမွုုန္႔ကိုုထည့္ပါ။

ထိုု႔ေနာက္ ပါးပါးလွီးထားေသာ ဓညင္းဝက္မ်ား နွႈင့္ ငရုုပ္သီးစိမ္း ကိုု ထည့္ပါ။

ျပီးလွ်င္ သန္႔စင္ထားေသာ ပုုဇြန္ေက်ာ့ကိုုထည့္ပါ။


စားခါနီးလွ်င္ သင္ထားေသာ ပဲညြန္႔၊ ပင္စိမ္း နွင့္ ရံုုးပတီသီး အနည္းငယ္ကိုု ဟင္းရည္ေသာက္ပန္းကန္ထဲသိုု႔ထည့္ကာ အေပၚမွ ပြက္ပြက္ဆူေနေသာ ဟင္းရည္ကိုု ေလာင္းထည့္ပါ။


အနံ႔အရသာ ရွိေသာ မြန္-ကရင္ တာတေပါ ဟင္းရည္သည္ စားေသာက္ရန္ အဆင္သင့္ ျဖစ္ေနျပီ ျဖစ္သည္။


မွတ္ခ်က္။         ။ ရည္က်ိဳငါးပိ မပါလွ်င္ တာတေပါ မျဖစ္ပါ။



ေျပာျပသူ  -  မိခင္ၾကီး အေမျပံဳး

1 comment:

Cameron said...

နည္းေလးမွတ္သြားပါတယ္