ဒီေန႔ေတာ့ လြယ္ကူတဲ့ပဲေလး ေပါင္းစားၾကရေအာင္
၁။ စားေတာ္ပဲေလးေတြ ၃၇၅ ဂရမ္ ဒါမွမဟုုတ္ ၂၀သား ေလာက္ကိုု တစ္ညေလာက္ ပြလာေအာင္ေရစိမ္လိုုက္မယ္။
၂။ ေနာက္ေန႔မနက္မွာ ေရစစ္ျပီး ဇကာေလးထဲထည့္လိုုက္မယ္။ ေနာက္ျပီးရင္ ေပၚက ေရစိုုအဝတ္ကေလးနဲ႔ အုုပ္ထားလိုုက္မယ္။ အဝတ္ကေရေျခာက္သြားရင္ ေရနဲနဲျဖန္းေပးရမယ္။ ဒီလိုုနဲ႔ အေညွာက္ေလးေတြေပါက္လာေအာင္ ၂ရက္ ဒါမွမဟုုတ္ ၃ရက္ေလာက္ထားလိုုက္ရင္ လွပတဲ့ အေညွာက္ေလးေတြထြက္လာျပီျဖစ္တဲ့ ပဲေစ့ေလးေတြကိုု ရျပီ။
၃။ အေညွာက္ေပါက္လာတဲ့ပဲေတြကိုု Baking Soda လက္ဖက္ရည္ဇြန္းနဲ႔ ၁ဇြန္းခြဲေလာက္ထည့္ျပီး ေရျမဳတ္ရံုုကေလး စိမ္ျပီး တစ္ညေလာက္ထားလိုုက္ပါမယ္။
၄။ ေနာက္တစ္ေန႔ မနက္မွာေတာ့ စိမ္ထားတဲ့ပဲေတြကိုုေရစစ္ပါမယ္။ ေရေဆးမခ်ပါဘူး။ ျပီးေတာ့ ေရစစ္ျပီးတဲ့ပဲေတြကိုု ဆားလက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း သၾကားလက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၄ဇြန္း ထည့္ျပီး သမေအာင္ အေညွာက္ကေလးေတြ မက်ိဳးပဲ့ေအာင္ အသာအယာ ေမႊလိုုက္ပါမယ္။
၅။ အဲ့ဒီေနာက္မွာ ထမင္းေပါင္းအိုုးကိုု ေရထက္ဝက္ေလာက္ထည့္လိုုက္ပါမယ္။ ျပီးရင္ ေပၚမွာ ထမင္းေပါင္းအိုုးနဲ႔ အတူတူ ပါတဲ့ ဇကာကိုု တင္လိုုက္ပါမယ္။ ဇကာေပၚမွာ ပိတ္စအပါး သန္႔သန္႔ တစ္ခုုကိုု ခင္းလိုုက္ပါမယ္။ ျပီးရင္ ဆား၊သၾကားတိုု႔နဲ႔ ေရာနယ္ထားတဲ့ ပဲေတြကိုုထည့္လိုုက္ပါမယ္။ ထည့္ျပီးရင္ ေဘးမွာပိုုေနတဲ့ ပိတ္စေတြကိုု ပဲေတြအေပၚမွာျပန္အုုပ္လိုုက္ပါမယ္။ ျပီးရင္ေတာ့ အဖံုုးေလးပိတ္ျပီး ၄၅ မိနစ္ေလာက္တည္ထားပါမယ္။
၆။ အဲ့ဒီေနာက္မွာေတာ့ အဖံုုးေလးမဖြင့္ခင္မွာပဲသင္းပ်ံ႕ေနတဲ့ စားေတာ္ပဲေပါင္းကေလးရဲ႕ အနံ႔ကေလးကိုု ရရွိမွာပါ။ နူးအိေနတဲ့ ပဲကေလးေတြဟာ ထမင္းနဲ႔ပဲစားစား၊ ပလာတာ နံျပားနဲ႔ပဲစားစား နွစ္သက္သလိုုစားေသာက္ဖိုု႔ အဆင္သင့္ျဖစ္ေနျပီေပါ့ရွင္။
မမဝသုန္
18-04-2012
11:07:30 AM
Wednesday (BNE)
7 comments:
မိုက္တယ္ မ၀သုန္ေရ .... ပဲျပဳတ္နည္းေလးသိခ်င္ေနတာနဲ႔ အေတာ္ပဲ ... ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ေနာ္။
ပဲျပဳတ္ေလးက အေညွာင္းေလးေတြနဲ႔
မဒမ္လြင္ျပင္ကို လုပ္ခိုင္းရမယ္ ဟိ
ခဏ ခဏ လုပ္စားတယ္
တစ္ခါမွ အဲလုိမျဖစ္ဘူး
ပဲကုိအၾကာၾကီး ေနႏူးထားေတာ႔
အနံ႔ မနံဘူးလား ျပန္လုပ္စားဦးမယ္
မမ၀သုန္ေရ အဲဒီေညွာင္ထြက္တဲ႔ ပဲေတြကို အရိုးေလးနဲ႔ျပဳတ္လည္း ဟင္းတစ္ခြက္ျဖစ္တယ္...။
မွတ္ထားလိုက္မယ္ဗ်ာ...
ေနာက္စားခ်င္ရင္ ခ်က္စားလို႔ရေအာင္....:P
အဲဒါဘာပဲလဲမမ
လန္ဒန္မွာဆို ဘယ္မွာဝယ္၇မလဲ
ပဲအမ်ိဳးအစားေလး ဓာတ္ပံုတင္ေပးပါလား မမဝသုန္ေရ..ဓာတ္ပံုနဲ ့မွ ဘာပဲမွန္း သိတယ္..:P
Post a Comment